Meer spaghetti en andere veranderingen in de studentenresto’s

(16-09-2021) Nieuw in de resto's van de UGent: ter plaatse eten, je eigen bekers of doosjes voor meeneemmaaltijden en dagelijks spaghetti verkrijgbaar in alle resto's en cafetaria's.

Met de start van het nieuwe academiejaar openen de studentenresto's en -cafetaria's opnieuw hun deuren. Je kan vanaf nu weer bijna overal ter plaatse eten en er zijn ook een aantal nieuwigheden. Zo kan je je eigen bekers of doosjes gebruiken voor meeneemmaaltijden en is er in elke resto dagelijks spaghetti te verkrijgen.

Ter plaatse eten

Picknicktafels naast De Brug

Vanaf dit academiejaar kan je opnieuw ter plekke eten in de resto’s met zitplaatsen. We doen er alles aan om dit veilig te laten verlopen en volgen daarvoor de CO2-norm voor horeca. De CO2 meters zijn voor iedereen zichtbaar.

Het aantal beschikbare plaatsen is wel nog lager dan anders. We vragen iedereen om een plateau te gebruiken. Zo houden we in de gaten hoeveel personen er binnen zijn.

Tip: het is ook gezellig vertoeven op de picknickbanken onder de nieuwe tenten aan de Brug en resto Sterre.

Ruimer aanbod en afruimeilanden

Goed nieuws voor de spaghettilovers: de legendarische resto-spaghetti is nu dagelijks verkrijgbaar in alle resto’s en cafetaria's, om ter plekke te eten of om mee te nemen. In de eetzalen zijn er bovendien nieuwe microgolfovens, indien je ter plaatse je maaltijd wil opwarmen.

Weetje: Spaghetti is goed voor zo’n 17% van de verkoop in de resto’s.

Nieuw zijn de afruimeilanden waar je je plateau volledig afruimt en je afval sorteert. Zo hopen we meer bewustzijn te creëren over voedseloverschotten. We zetten onze samenwerking met Let’s save food verder om voedseloverschotten een lokale en sociale bestemming te geven.

Takeaway is een blijver

Net als vorig jaar kan je gekoelde maaltijden afhalen in de resto’s. Ook de voorverpakte salad bowls en broodjes blijven beschikbaar voor takeaway. Ideaal om in de namiddag al je avondmaal in te slaan. Een mooie plus: vanaf dit jaar kan je soep en warme maaltijden in je eigen herbruikbare doosjes of bekers meenemen.

Alle resto’s zijn open van 8u tot 15u, de cafetaria's van 8u tot 14u30. ’s Avonds kan je naar goede gewoonte terecht in De Brug.

Vlotter betalen zonder cash

Maak jij al gebruik van e-purse? Met je studentenkaart of personeelskaart kan je je in één beweging legitimeren en betalen. Je saldo checken of geld op je kaart zetten doe je op https://ugent.mynetpay.be/ . Via die website kan je overigens ook je saldo laten terugstorten.

Geen geld meer op je personeels- of studentenkaart? Intussen kan je in elke resto met bankkaart betalen. De resto’s zijn volledig cashvrij.

De menu’s voor warme en meeneemmaaltijden en de openingstijden kan je bekijken op de UGent-website en in de Hydra-app.