Ontmoet eredoctor Mary Beard in Bozar

(03-03-2022) Op donderdag 7 april organiseren de UGent en Bozar een unieke avond met dame Mary Beard.

Op 19 maart 2021 ontving dame Mary Beard op voordracht van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een eredoctoraat van de UGent. Door de coronacrisis werden de eredoctoraten digitaal uitgereikt. Op 7 april 2022 stellen we professor Beard graag eindelijk live aan je voor!

De Britse Mary Beard is een van de grootste namen in de wereld van de klassieke oudheid. Ze is professor aan de universiteit van Cambridge, televisiepersoonlijkheid en auteur van talloze populariserende maar erudiete boeken over de oudheid. Tijdens een unieke avond in Bozar praat ze met Thomas Vanderveken over haar rijkgevuld leven, over de oudheid en vandaag, over macht en feminisme. 

Professor Beard toont als geen ander hoe de oudheid ook vandaag relevant blijft, als een cultuur die de hedendaagse samenleving niet alleen gevormd heeft, maar haar ook een spiegel voorhoudt. Haar beroemde manifest Women & Power werd een bestseller in binnen- en buitenland. Dit najaar verschijnt Twelve Caesars: Images of Power from the Ancient World to the Modern. Hierin vertelt Mary Beard hoe beelden van Romeinse alleenheersers al meer dan 2000 jaar lang kunst, cultuur en de representatie van macht beïnvloeden. 

Win een avond met Mary Beard!

Op 7 april (20 - 21.30 uur) vindt in Bozar 'Meet the writer: Mary Beard' plaats. Zin om deze bijzondere avond mee te maken? Maak kans op een vrijkaart! Let wel: op = op.

Te laat voor een vrijkaart? UGent-alumni krijgen een korting van 10% voor deze avond. In het nieuwsbericht op het alumniplatform infinitum.ugent.be vind je een kortingscode die je kan invoeren bij het boeken van je ticket via de website van Bozar.

Meer info