Jonge Academie zoekt straffe wetenschappers

(22-11-2021) De Jonge Academie werft jaarlijks een tiental nieuwe leden aan. Het zijn jonge topwetenschappers met een visie over wetenschap of kunstenaars met een affiniteit voor wetenschap die willen bijdragen aan de Jonge Academie.

De Jonge Academie brengt jonge toponderzoekers en kunstenaars samen die een eigen kijk hebben op wetenschap, maatschappij en onderwijs. Als lid van de Jonge Academie kan je bijdragen tot het debat en de publieke beeldvorming over wetenschap en kunst via standpunten, campagnes, opiniestukken en evenementen vanuit het perspectief van de jonge academicus en kunstenaar.

Kandidatuur indienen

Postdocs en jonge professoren (m/v/x), in de regel 3 tot 10 jaar na het behalen van een doctoraat, worden aangemoedigd zich kandidaat te stellen voor lidmaatschap van 2022 tot 2027. De selectie van nieuwe leden gebeurt op basis van wetenschappelijke excellentie, persoonlijke motivatie en de bijdrage die kandidaat-nieuwe leden willen brengen aan de Jonge Academie. Je kan je kandidatuur indienen tot vrijdag 17 december 2021.

Infosessie JA@UGent

  Wil je meer te weten komen over de realisaties en praktische werking van de Jonge Academie? Heb je vragen over je kandidatuur? Op woensdag 1 december van 16.00 tot 18.00 uur organiseren de Gentse leden van de Jonge Academie een online informatiemoment. Iedereen is welkom, maar registratie is verplicht. Je kan registreren tot 30 november. Je krijgt een uur voor aanvang de link doorgestuurd. De receptie gaat ook digitaal door, dus voorzie jezelf gerust van een drankje.

  Programma 

  16u05: voorstelling werking Jonge Academie – Sofie Verbrugge
  16u15: getuigenissen van kunstenaars en wetenschappers – Leden van de Jonge Academie
              - Diversiteit en Inclusie - Lies Lahousse
              - Kunsten in de JA - Katelijne De Corte
              - Open science en reproducibility - Roos Vandenbroucke
  16u35: toelichting selectieprocedure en kandidaatstelling – Christophe Vandeviver
  16u45: Samenwerking UGent en JA – vicerector van de UGent: Prof. Mieke Van Herreweghe
  17u00: Q&A en netwerk receptie

  Inschrijven voor de infosessie