Gezocht: Vlaamse jongeren voor onderzoek emotie fitheid

(06-01-2021) Ben je tussen 16 en 22 jaar en heb je interesse in deelname aan een onderzoek naar een nieuwe app waar je meer kan leren over je emoties ?

De COVID-crisis heeft belangrijke veranderingen met zich meegebracht. Het is in deze periode nog belangrijker dan voordien om goed zorg te dragen voor je mentaal welzijn. In dit onderzoeksproject (ECoWeB) wordt aan jongeren gevraagd om gedurende één jaar deel te nemen aan een studie naar wat invloed heeft op stemming, hoe emoties in de loop van de tijd veranderen en welke emotionele vaardigheden het best welzijn verhogen.

Hoe verloopt het onderzoek concreet?

Deelnemers vullen 4 keer een bevraging in over emoties, emotionele vaardigheden en welzijn beantwoorden. Deze vragen worden gesteld aan het begin van de studie en vervolgens als opvolgingsmeting na 1 maand, 3 maand en 12 maand. Daarnaast wordt gevraagd om ten minste meerdere weken een e-health app te gebruiken om je emoties in het dagelijks leven op te volgen. Deze versie van de app krijgen alle deelnemers die in aanmerking komen voor deelname. Daarnaast krijgen 2 op 3 deelnemers extra strategieën aangeboden om hun emotie fitheid en welzijn te verbeteren: ofwel nieuwe strategieën en trainingsoefeningen ofwel reeds bestaande strategieën. Dit laat de onderzoekers toe bij te leren over welke benaderingen het beste werken om het welzijn van jongeren te verbeteren. Welke versie van de app iemand krijgt wordt willekeurig bepaald.

Waarom deelnemen en wat zijn de mogelijke voordelen van deelnemen?

Door deel te nemen zal je een grote rol spelen in het begrijpen van emoties en het verbeteren van het welzijn en de mentale gezondheid van jongeren. Deelnemen kan je helpen bij te leren over je eigen emoties en deze beter te begrijpen en ermee om te gaan. Het zal de onderzoekers ook helpen het welzijn en de geestelijke gezondheid van andere jongeren te verbeteren. De zelfhulp-strategieën kunnen zorgen en verveling verminderen, en zelfvertrouwen, optimisme, motivatie, emotieherkenning en -begrip verhogen. Dit project zal dit voor het eerst op grote schaal testen op een app. Bovendien kan je bol.com vouchers ter waarde van maximum 60 euro bijeen verdienen door het vervolledigen van verschillende onderdelen zoals invullen van de bevragingen en doorlopen van delen van de app.

Meedoen?

Heb je interesse om mee te werken aan dit onderzoek? Kijk dan op www.mymoodcoach.com voor alle informatie, of je in aanmerking komt voor deelname en hoe je de deelname kan starten. Bij vragen kan je het UGent ECoWeB-team bereiken op mymoodcoach@ugent.be.