Gezocht: ouders/voogd van kinderen (2,5-8 jaar) voor onderzoek naar het reilen en zeilen aan de eettafel.

(18-02-2022) Aan de Universiteit Gent loopt een onderzoek naar het reilen en zeilen aan de eettafel bij kinderen tussen 2,5 en 8 jaar en hun ouders, hoe dit doorheen de tijd veranderd en wat de invloed hiervan is op het welbevinden van het kind en de ouders.

Indien u akkoord gaat om deel te nemen aan deze studie, vragen wij aan u en uw partner om over een tijdsspanne van 1 jaar in totaal 3 keer een online vragenlijst in te vullen: bij de start van het onderzoek (meetmoment 1), 6 maanden na de eerste deelname (meetmoment 2) en 6 maanden na de tweede deelname (meetmoment 3). In de vragenlijst komen vragen aan bod over het eetgedrag en temperament van uw kind, het welbevinden van uzelf en uw kind en hoe u en uw kind omgaan met spanningen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 30 tot 60 minuten in beslag nemen. U heeft hierbij steeds de mogelijkheid om het invullen te onderbreken en de vragenlijst op een later tijdstip te hervatten zonder dat de antwoorden verloren gaan. Indien u meer dan één kind heeft, vragen wij u om één en steeds hetzelfde kind in gedachten te houden tijdens het invullen van de drie vragenlijsten. Iedere keer nadat u de vragenlijst volledig heeft ingevuld, ontvangt als bedanking een waardebon ter waarde van 5 euro (per ouder). Aan het einde van de derde en laatste vragenlijst zal u bovendien kunnen aanduiden of u de algemene onderzoeksresultaten van dit onderzoek wenst te ontvangen. Door uw deelname aan deze studie, draagt u bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die het welbevinden van kinderen en hun ouders beïnvloeden. Deze resultaten helpen ons om preventie- en behandelingsprogramma’s te ontwikkelen om gezinnen meer weerbaar te maken. Interesse? Mail dan "ik heb interesse" naar juliette.taquet@ugent.be voor vrijblijvende informatie en de link naar de vragenlijst.

• Doelgroep: Nederlandstalige ouders of voogd van kinderen tussen 2,5 en 8 jaar kunnen deelnemen aan deze studie.
  • Uiterste datum: 2022-06-01
  • Vakroep: PP07