Doe mee aan de Wetenschapsbattle 2022

(18-10-2021) Heeft jouw onderzoek een link met de ruimte(vaart)? Doe dan zeker mee met de Wetenschapsbattle 2022! Schrijf je in voor 8 november 2021.

De Wetenschapsbattle

Wetenschapsbattle?

Een Wetenschapsbattle is een wedstrijd waar vijf wetenschappers hun onderzoek in 10 minuten presenteren aan een volle zaal lagereschoolkinderen en duizenden kinderen via de livestream. De kinderen stemmen voor de beste presentatie en organiseren alles zelf, van jury, tijdbewaking tot de stemming voor de beste presentatie.

Waar en wanneer?

• De Wetenschapsbattle gaat door op dinsdagvoormiddag 22 maart 2022 in het auditorium Leon De Meyer in het UFO (UGent) in Gent.

Wat valt er te winnen?

Voor de vijf geselecteerde wetenschappers:

• Je leert als onderzoeker je onderzoek glashelder uitleggen.
  • Je krijgt een gratis presentatietraining van The Floor is Yours.
  • Je maakt duizenden kinderen superenthousiast over jouw wetenschap.
  • Je beleeft een onvergetelijke dag.
  • Je ontmoet persoonlijk een internationaal team van Belgische, Amerikaanse en Russische astronauten.
  • Je krijgt persaandacht.

Doe mee!

Wie kan deelnemen?

• Wetenschappers, onderzoekers en professoren aan een Belgische universiteit, hogeschool, bedrijf of onderzoeksinstelling.
  • Iedereen die onderzoek doet met een link naar de ruimte(vaart) kan zich kandidaat stellen. Die link mag je heel breed zien: van onderzoek naar drinkwater uit urine, zingende sterren, satellieten tot fitness zonder zwaartekracht.
  • De voertaal is Nederlands.
  • Deadline om in te schrijven is 8 november 2021.

Schrijf je nu in