Stem Didier Snoeck tot Wetenschapstalent 2021!

(20-04-2021) UGent-postdoctoraal onderzoeker Didier Snoeck is door New Scientist genomineerd voor het Wetenschapstalent 2021. Stem hem nu naar de top-5, waaruit een jury de winnaars selecteert.

New Scientist nomineerde vijftien onderzoekers voor de verkiezing van het Wetenschapstalent 2021. Deze onderzoekers kunnen nu door het publiek in de top-5 gestemd worden. UGent-postdoctoraal onderzoeker Didier Snoeck (vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen, faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) is een van de genomineerden.

Didier Snoeck is actief in onderzoek naar de eigenschappen en mogelijkheden van zelfhelend beton. Zijn onderzoek richt zich op zelfherstellende en microstructurele eigenschappen van cementachtige materialen met microvezels en superabsorberende polymeren en op de waterinteracties tot op nanoschaal in cementachtige materialen met superabsorberende polymeren. Om je een beeld te vormen van zijn activiteiten, kan je een kijkje nemen naar zijn mediawerk.

Breng je stem uit voor Didier via newscientist.​nl/talent

Uit de vijf genomineerden die het beste scoren bij het publiek kiest een jury de nummers één, twee en drie. De jury wordt dit jaar voorgezeten door deeltjesfysicus Jorgen D’Hondt en directeur van het Rathenau Instituut Melanie Peters. De andere juryleden zijn Jeroen de Ridder (voorzitter Jonge Akademie in Nederland), Sylvia Wenmackers (covoorzitter Jonge Academie in Vlaanderen) en Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist).

De top drie presenteert hun onderzoek tijdens New Scientist Live: Wetenschapstalent op donderdag 10 juni in De Balie in Amsterdam. Hoofdspreker van de avond is viroloog Ab Osterhaus. De avond wordt afgesloten met de feestelijke bekendmaking van de winnaar.