Chatlijn voor studenten van Gentse Studentenraad gaat van start

(09-11-2021) De Gentse Studentenraad lanceert een chatlijn gericht op het mentaal welzijn bij studenten.

Met het nieuwe project, Epione, wil de Gentse Studentenraad een plek geven aan studenten om hun hart te luchten.

"Omdat er al lang nood is aan meer individuele laagdrempelige gratis hulp voor studenten." - initiatiefnemer Oshin

De chatlijn wordt elke avond bemand door vrijwillige studenten. Hoewel Epione geen professionele hulp biedt, kunnen studenten via de chat wel al op weg worden gezet door een luisterend oor aan te bieden, raad te geven of eventueel door te verwijzen naar een van de universitaire hulpdiensten of externe hulp. Hoe groot of klein je problemen ook zijn.

"Praten werkt, maar er zijn soms te veel barrières waardoor we zaken laten aanslepen. Hier proberen we zoveel mogelijk drempels weg te halen en bieden we een luisterend oor." - initiatiefnemer Jarne

De Epione chatlijn is elke avond bereikbaar vanaf 19 uur. De openingsuren kunnen variëren afhankelijk van de week.

Chat via Epione

Ontdek meer initiatieven binnen en buiten de UGent rond mentaal welzijn