Wat als restaurants en cafés hun deuren weer mogen openen?

(20-05-2020) Wat heeft een consument nodig om zich veilig te voelen wanneer cafés en restaurants hun deuren weer mogen openen?

Onderzoekers van de vakgroep Landbouweconomie zoeken het uit. Ze bevragen zowel café- en restaurantuitbaters als hun bezoekers.

 

Onderzoekers lanceren vragenlijst

In een eerste vragenlijst schatten café- en restaurantuitbaters in welke maatregelen hun klanten belangrijk vinden om zich veilig te voelen (bv. maximum 4 personen per tafel, het plaatsen van plexiwanden, een verplichte reservatie, het ontsmetten van tafels en stoelen, bediening met een mondmasker, etc.). 

In een tweede parallelle vragenlijst bevragen de onderzoekers de consumenten. Welke maatregelen hebben ze effectief nodig? En stemt dit overeen met wat uitbaters dachten? Beide resultaten worden grondig met elkaar vergeleken.  

Deelnemen aan het onderzoek

De onderzoekers zijn op zoek naar uitbaters en consumenten die willen deelnemen aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijst neemt zo'n 5 minuten van je tijd in beslag. Invullen kan nog tot en met woensdag 27 mei 2020.

 

Contact

heidi.vandenhaute@ugent.be

Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

Vakgroep Lanbouweconomie