UGent lanceert online infodagen in coronatijden

(24-04-2020) De Universiteit Gent lanceert vanaf 24 april online infodagen, nu de fysieke infodagen geannuleerd zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op die manier biedt de UGent de vele jongeren die nu nadenken over hun studiekeuze de kans om op hun eigen tempo en van thuis uit informatie in te winnen.

“Als de jongeren niet tot bij ons kunnen komen, dan komen wij graag naar hen toe”. Rector Rik Van de Walle.

De infodagen zijn voor heel wat jongeren hét moment om informatie in te winnen over de opleidingen die hen interesseren. Ze kunnen er cursussen inkijken, praten met professoren en studenten en infosessies volgen. Maar door de coronamaatregelen – die we als universiteit strikt willen naleven – zijn alle fysieke infodagen al zeker tot komende zomer geannuleerd. Vorig jaar namen meer dan 7.000 studiekiezers deel aan de infodagen.

Elk op eigen tempo

 Om studiekiezers toch de nodige informatie te bieden, werkt de UGent momenteel aan online alternatieven die vanaf 24 april beschikbaar zullen zijn. Zo kunnen jongeren op hun eigen tempo de informatie zoeken waar ze nood aan hebben. Iedere opleiding zal een eigen programma op maat maken. Het gaat over online chatsessies, video’s over de opleiding, FAQ’s, online presentaties over de cursussen, …

De UGent benadrukt dat er nog voldoende tijd is om een weloverwogen studiekeuze te maken.

‘We willen studiekiezers en hun ouders vooral geruststellen door te benadrukken dat het studiekeuzeproces niet onder druk komt te staan. Voor de coronamaatregelen van toepassing waren, volgden bijna 7.000 leerlingen onze Open Lessen, namen ze deel aan de Try-outs of kwamen samen met hun ouders naar een van onze infosessies. Met de online infodagen zullen we ervoor zorgen dat het studiekeuzeproces niet stilvalt en dat leerlingen zich nog extra kunnen informeren over studeren aan de UGent’. Isabelle Lanszweert, afdeling Studieadvies

Online inschrijvingen

De inschrijvingen aan de UGent lopen vanaf 10 augustus tot 18 september 2020. Dit jaar zal je voor het eerst volledig online kunnen inschrijven.

Info

www.ugent.be/infodagen

Isabelle Lanszweert
Afdelingshoofd Studieadvies
T 09 331 00 41 (doorgeschakeld naar gsm)