Heropening studentenrestaurants als afhaalrestaurants

(01-09-2020) Vanaf 7/9 openen enkele restaurants opnieuw de deuren. Een afgeslankt aanbod zal als take-away aangeboden worden.

De verbruikszalen blijven gesloten voor de klanten en worden het eerste semester gebruikt als les- en studeerplekken. Vanaf de heropening zal een afgeslankt aanbod als take-away aangeboden worden. We starten met een beperkt aanbod en breiden dit uit afhankelijk van de interesse en de praktische mogelijkheden hiervoor.
Betalen kan enkel cashless. Dit kan bij voorkeur met je UGent-kaart, via epurse kan je veilig en snel geld opladen. Met je UGent-kaart legitimeer en betaal je in 1 contactloze beweging. Snel, efficiënt en veilig. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om met je betaalkaart (Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard) te betalen. Hou hiervoor ook je UGent-kaart klaar zodat je je eerst kan legitimeren.

Veiligheid

We houden het veilig met de volgende maatregelen:

 • Iedereen moet een mondmasker dragen en de handen ontsmetten bij het binnenkomen van het restaurant of de cafetaria.
 • Er is één flow aangeduid met pijlen en bollen, het is verplicht om enkel deze flow te volgen en minstens 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
 • Alles wat reeds verpakt is mag je zelf nemen, maar raak enkel aan wat je gaat kopen.
 • Koffiekoeken, fruit, warme soep en warme maaltijden worden je door een medewerker aangereikt.

Online bestellen

Nieuw is ook dat je een bestelling kan ingeven via een online bestelformulier met afhaling de dag zelf op een zelf gekozen afhaalmoment en -plaats. De deadline voor bestellingen is:

 • 10u00 voor de middagdienst
 • 17u00 voor de avonddienst

Neem je bestelnummer mee naar de resto en de flow leidt je naar het afhaalpunt waar een medewerker je je bestelling zal overhandigen. Opgelet: er is geen apart afhaalpunt voor bestellingen omdat er geen ruimte is om een extra flow op een veilige manier te organiseren.

Om de wachtrijlengte te beperken vervalt het maximum aantal gerechten dat je met één UGent-kaart kan aankopen. We willen je net aanmoedigen om ook voor je collega’s ontbijt of lunch mee te nemen, hetzij door een bestelling te plaatsen en door één collega te laten afhalen, hetzij door je keuze door te geven aan een collega die dit voor jou meeneemt.

Het online bestelformulier zal vanaf woensdag 9 september beschikbaar zijn via onze website.

Heropening

Op 7 september starten de volgende restaurants terug op:

 • Resto Campus Dunant (8u30)
 • Resto Campus Coupure (8u30)
 • Resto Campus Sterre (8u30)
 • Cafetaria Campus UZ Gent (9u)

Op 14 september volgen dan:

 • Resto Campus Merelbeke (8u30)
 • Cafetaria Campus Boekentoren (8u)
Bij de start van het academiejaar volgen dan de andere filialen.

We hopen jullie terug te zien en volgen alle maatregelen nauwgezet op. Deze situatie is ook voor ons nieuw. Tijdens de eerste twee weken zullen we al heel wat geleerd hebben over deze nieuwe manier van werken, zodat we bij de start van het nieuwe academiejaar ook op de andere locaties vlot en veilig kunnen openen.

Hou onze website in de gaten voor de laatste updates.