Virtuele jogging aan UGent trekt recordaantal deelnemers

(06-04-2020) Veertig UGent'ers namen op vrijdag 3 april aan een virtuele 5km jogging

’t Exploot, dat is de maandelijkse jogging voor en door UGent’ers rond de Watersportbaan. Elke eerste (of tweede) vrijdag van de maand verzamelen ongeveer 20 UGent’ers recht tegenover de GUSB om, elk op zijn/haar eigen tempo één rondje van 5km rond de Watersportbaan te lopen. In meer dan 40 jaar hebben regen noch wind, extreme zon of sneeuw de UGent’ers kunnen tegenhouden, maar voor editie 428 van ’t Exploot dreigde de corona crisis roet in het eten te gooien.

Gelukkig staat de overheid nog toe, meer zelfs, raadt ze het aan, dat er gesport wordt. Dat sporten moet wel op individuele basis gebeuren. Daarom is ‘t Exploot 428 virtueel gegaan. De deelnemers aan ’t Exploot 428 hebben op vrijdag 3 april rond 12u30 een afstand van 5 km in de onmiddellijke omgeving van hun woonplaats gelopen of gewandeld en hun resultaten opgeladen op Strava of in de ’t Exploot facebookgroep gepost, liefst ondersteund met wat sfeerbeelden. Uiteraard moest iedereen ten volle de door de overheid opgelegde regels respecteren.

Recordopkomst

Veertig enthousiastelingen hebben gevolg gegeven aan de oproep en maalden op vrijdagmiddag een lus af van ongeveer 5 km in de onmiddellijke nabijheid van hun woning. Veel trouwe explootlopers hielden vast aan de afspraak, maar onder de deelnemers toch ook een aantal nieuwelingen. Zo haalden we ruimschoots een recordaantal deelnemers dit seizoen, al zal het mooie weer daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Creatieve loopjes

De virtuele editie stimuleerde ook de creativiteit van de deelnemers:Loopje huisLoopje boom

  • De kroost van Steven Rogge zorgde voor een finishlijn voor hun vader
  • Johannes Weytjens en Bart Defloor legden hun 5 km af in de vorm van een boom en een huis
  • De kapotte GSM van Veerle Henrard inspireerde haar tot het nemen van een foto voor en na het lopen met de klok in de woonkamer als bewijs

't Exploot op de radio en op tv

’t Exploot 428 trok ook de aandacht van de media:

Volgend exploot

De volgende afspraak is op 8 mei 2020, hopelijk opnieuw recht tegenover de GUSB, indien nodig opnieuw virtueel.

Contact

Joris Thybaut