Boekvoorstelling 'Mens versus Machine': Artificiële intelligentie ontrafeld

Wanneer
05-03-2021 van 19:30 tot 21:00
Waar
Online
Voertaal
Nederlands
Website
https://dekrook.be/activiteiten/mens-versus-machine
Voeg toe aan mijn agenda

Artificiële intelligentie (AI) dringt aan een duizelingwekkende snelheid onze realiteit binnen. Ze duikt niet alleen op in ons dagelijkse leven, maar ook in de verschillende bedrijfssectoren. Dit roept veel vragen op. Wat kan AI allemaal? Wat nog niet? En in hoeverre is AI écht intelligent en een meerwaarde voor onze manier van leven?

Geertrui Mieke De Ketelaere legt in haar boek Mens versus Machine (Pelckmans, 2020) op toegankelijke en transparante wijze de basisconcepten van AI uit. Voor dit online debat heeft Mieke enkele nauwkeurig gekozen experten uitgenodigd: Steven Latré (UA), Lieven De Marez en An Jacobs (VUB). 

Zij gaan met elkaar in gesprek tijdens een online debat, waardoor  je als kijker de mogelijkheid hebt om meer inzicht te verwerven in de vele opportuniteiten die AI biedt, maar ook om te begrijpen waar de mogelijke risico’s zich bevinden. Bovendien krijg je de kans om (op voorhand) vragen te stellen aan het panel, of het nu over AI in het heden of AI in de toekomst gaat. En Francis wyffels neemt ons mee achter de schermen van Dwengo, het goede doel dat werd gekozen voor de opbrengsten van het boek.

book presentation

Programma:

  • 19.30 – 19.40: Welkom en introductie door Mieke De Ketelaere 
  • 19.40 – 19.50: Voorstelling Dwengo 
  • 19.50 – 20.35: Live debat rond opportuniteiten en risico’s van AI, met als sprekers Steven Latré, Lieven De Marez en An Jacobs, en als moderator Mieke De Ketelaere
  • 20.35 – 20.40: Testimonials 
  • 20.40 – 20.55: Q&A 
  • 20.55 – 21.00: Dankwoord

Gratis online live stream via de Facebookpagina van De KrookBibliotheek De Krook en uitgeverij Pelckmans.