Medisch Spaans

Rooster

Eerste semester schrijf in

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:

U beschikt over een goede praktische kennis van het Spaans (minimum Niveau A2 of Praktisch Spaans niveau 2 bij het UCT).

U slaagt voor de online zelftest (test nr. 2).

Doelstelling:
Deze cursus richt zich tot studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen die voor hun studies naar een Spaanstalig gebied vertrekken en bij uitbreiding tot al wie actief is in een (para)medisch beroep en graag zijn kennis van het vakspecifieke Spaans dat hij of zij regelmatig nodig heeft, wil uitdiepen. In deze cursus scherpt u uw communicatieve vaardigheden in het Spaans (ten opzichte van collega's en patiënten) aan. Zo leert u vragen te stellen, in eenvoudige bewoordingen de diagnose en behandeling uit te leggen, instructies te geven, enz.

Inhoud:

Deze cursus is onderverdeeld in zes sessies van 2u.

De oefeningen focussen op communicatieve vaardigheden en zijn gebaseerd op reële situaties. Bovenop de specifieke woordenschat leert de student omgaan met de meest frequente communicatieve situaties in het ziekenhuis en tijdens raadplegingen.

Ook de meest relevante grammaticale items (de tijden van het verleden, de subjunctief, ser/estar, enz.) worden behandeld, zodat de student niet alleen correct maar ook op een efficiënte manier kan communiceren met patiënten en collega's.

Begintest: Neen

Eindtest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : MEDS
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: Q

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Overzicht

Aantal lesuren : 12

Periode: 2e sem.

Uren per week : 6 x 2u

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?:

  • Studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
  • (para-)medici