Conversatie Spaans

Rooster

Eerste semester schrijf in

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:

  • U hebt al een vrij goede kennis van het Spaans, maar u hebt weinig kansen gekregen die kennis in de praktijk te brengen. Wanneer u spreekt, voelt u zich niet altijd op uw gemak: u gebruikt daarbij vaak dezelfde woorden en structuren en u vraagt zich vaak af of uw taalgebruik wel correct is.
  • Voor de cursus legt u een begintest af.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:

  • Spreekvaardigheid: In deze cursus leert u zich mondeling uit de slag trekken in alledaagse situaties. Aan de hand van gespreks- en discussieoefeningen wordt de nieuwe woordenschat en grammatica geactiveerd en ingeoefend. Ook aan uitspraak en intonatie wordt aandacht besteed.
  • Luistervaardigheid: Aan de hand van gerichte luisteroefeningen met een gemiddelde moeilijkheidsgraad leert u "native speakers" beter begrijpen.

Begintest: Ja

Administratief

Cursusafkorting : CONS

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: A

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

  • Halm e.a. (2015): Praktische grammatica Spaans, Antwerpen: Intertaal
  • Mateo F. & Rojo-Sastre A.J. (2008): Bescherelle – espagnol: les verbes, Paris: Hatier
  • Van Dale Miniwoordenboek Spaans – Utrecht: Van Dale
  • Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Spaans – Utrecht: Van Dale
  • Van Dale Pocketwoordenboek Spaans-Nederlands – Utrecht: Van Dale
  • Werkwoordenwijzer Spaans - nieuwe editie (2016), Antwerpen: Intertaal

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent.

Overzicht

ERK: A2+

Aantal lesuren : 20

Periode: [elk sem.]

Uren per week : 1 x 2

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Iedereen