Conversatiecursus Italiaans

Rooster

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: U hebt al een vrij goede kennis van het Italiaans, vooral de grammatica hebt u al goed onder de knie maar u hebt weinig kansen gekregen om deze kennis in de praktijk te brengen. Wanneer u spreekt, voelt u zich niet altijd op uw gemak, u gebruikt vaak dezelfde (werk)woorden en structuren en u vraagt zich vaak af of uw taalgebruik wel correct is. Uw spreekritme kan nog verbeterd worden.
Deze cursus sluit aan op de cursus Praktisch Italiaans Niveau 3.
U beheerst de volgende werkwoordstijden: presente, futuro semplice, condizionale semplice, l'imperativo (tutte le forme), il condizionale composto, il passato prossimo, l'imperfetto, il congiuntivo presente, la forma passiva. Daarnaast is ook de beheersing van volgende grammaticale elementen belangrijk: i pronomi personali, possessivi, diretti, indiretti, combinati; i gradi di comparazione en i pronomi relativi, gli avverbi.

U legt een oriëntatietest af in de eerste les.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:
Spreekvaardigheid: In deze cursus wordt het accent gelegd op de Italiaanse spreekvaardigheid: u leert zich mondeling uit de slag trekken in alledaagse situaties. Aan de hand van gespreks- en discussieoefeningen wordt de reeds gekende grammatica herhaald en bijkomende woordenschat aangebracht en ingeoefend. De uitspraak en intonatie worden verder verfijnd.

Luistervaardigheid: Het aantal luisteroefeningen is beperkt. Wel worden er een aantal liedjes beluisterd als inleiding op elk hoofdstuk. Dit zijn zowel bekende klassiekers als minder bekende liedjes uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw.

Leesvaardigheid: U breidt uw basiswoordenschat en -grammatica verder uit aan de hand van leesteksten van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met authentiek materiaal. Deze teksten dienen vaak als inleiding tot mini-debatten, dialoogjes en groepsgesprekken.

Schrijfvaardigheid: Via praktische schrijfoefeningen (brieven, mails, korte tekstjes, …) oefent u de grammatica en de woordenschat zo realistisch mogelijk in.

Woordenschat: Elke les behandelt een specifiek thema waarbinnen de woordenschat uitgebreid wordt. Er zal ook aandacht besteed worden aan idiomatische uitdrukkingen. Communicatie staat echt centraal in deze cursus. Behalve het Italiaans in alledaagse en toeristische situaties wordt er ook ingegaan op (basis) zakelijk Italiaans en het gebruik van de beleefdheidsvorm. Via het digitaal leerplatform kan de woordenschat bovendien ook thuis nog eens in de vorm van online oefeningen ingestudeerd worden.
De 4 grote thema's in deze cursus zijn: Evviva l'Italia, La vita familiare, Tanti auguri ! en Il mondo del lavoro.

Begintest: Ja

Administratief

Cursusafkorting : CONI

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: A

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

  • Brinker H. (2011) : Prisma Grammatica Italiaans, Utrecht : Het Spectrum
  • Cappelletti L. (1997) : Bescherelle: Les verbes Italiens, Paris : Hatier
  • Prisma mini Italiaans, Utrecht: Het Spectrum
  • Prisma Woordenboek Italiaans - Nederlands, Utrecht: Het Spectrum
  • Prisma Woordenboek Nederlands - Italiaans, Utrecht: Het Spectrum

 

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent.

Overzicht

ERK: B1+

Aantal lesuren : 20

Periode: 2e sem.

Uren per week : 1 x 2

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Iedereen