Professional e-mails (ATP)

Inhoudelijke informatie

Doelstelling:

Deze workshop verbetert uw taalvaardigheid en leert u correct te communiceren in het Engels in een bedrijfscontext. In deze module traint u meer specifiek het schrijven van duidelijke, beknopte e-mails.

De nadruk van deze module ligt op het verwerven van onderstaande vaardigheden voor zakelijke correspondentie:

 • schrijfconventies toepassen
 • het juiste register gebruiken
 • structuur aanbrengen
 • woordenschat uitbreiden
 • grammatica herhalen

Inhoud:

In deze workshop wordt er ingegaan op specifieke structuren en technieken om duidelijke professionele e-mails te schrijven. Er wordt ook aandacht besteed aan typische spellings-, woordenschat- en grammaticafouten.

Aan de hand van authentiek materiaal analyseren we de opbouw en het taalgebruik in Engelse e-mails. Er wordt gevraagd aan de deelnemers eigen e-mails mee te brengen die tijdens de workshop besproken worden. In groep of individueel komen we tot suggesties voor herwerking.

Administratief

Programma: VTO

Nuttige info

Mededeling:
Inschrijven(*) kan enkel via het UGent portaal.

(*) Hoe?

 1. Log in bij Athena
 2. Ga naar Office
 3. Kies Apollo
 4. Klik Personeel
 5. Klik Vorming, daarna Catalogus
 6. Zoek (of navigeer naar) de cursus van uw keuze en klik Inschrijven

Deze cursus is enkel toegankelijk voor UGent-personeelsleden. U kan deze cursus echter ook reserveren voor uw eigen medewerkers. Voor meer info en voorwaarden kan u contact opnemen met 

Overzicht

Aantal lesuren : 3

Periode:

Uren per week : 1 x 3 (deze workshop maakt deel uit van een traject van 3 X 3u dat gericht is op het verbeteren van schriftelijke taalvaardigheid in het Engels. De workshop kan los van het traject gevolgd worden, of als onderdeel van dit traject)

Handouts verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Personeel UGent (ATP)