Preparing English for Academic Purposes

Rooster

Eerste semester schrijf in

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:
U beschikt over een basiskennis van de Engelse grammatica, maar hebt toch problemen om vlot en correct te praten of te schrijven in het Engels.
Om uw voorkennis te testen, moet u deelnemen aan een begintest.

Doelstelling:
Op het eind van deze cursus zijn de cursisten in staat korte academische teksten te verwerken en te schrijven. De lessen zijn daarom opgebouwd rond structuren en formuleringen die vaak voorkomen in wetenschappelijke teksten (bijvoorbeeld grafieken, objecten of experimenten beschrijven). Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op relevante grammaticale items die belangrijk zijn bij het begrijpen van deze teksten. Daarnaast is het verwerven van een ruime wetenschappelijke woordenschat aan de hand van de Academic Word List een belangrijke doelstelling.

Inhoud:
Grammaticale basisstructuren worden herhaald en er wordt nieuwe academische terminologie aangebracht uit verschillende disciplines. Deze structuren worden herhaald en uitgediept in concrete wetenschappelijke contexten. Daarnaast worden zelfstudietaken en schrijfopdrachten aangeboden om de leerstof individueel verder te verwerken.

Begintest: Ja

Administratief

Cursusafkorting : PEAP
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: B

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:
- Eastwood J. (2006): Oxford Practice Grammar Intermediate With Key and CD-ROM Pack, Oxford: OUP
- The New Cambridge Advanced Learner's Dictionary, Cambridge: Cambridge UP

Aanbevolen werken - extra informatie:
Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs.

Overzicht

ERK: B1
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Aantal lesuren : 30

Periode: 1e sem.

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?:

  • studenten die een Masteropleiding in het Engels volgen of dit van plan zijn
  • studenten die voor hun opleiding in het Engels moeten schrijven (paper, thesis, …)
  • doctoraatsstudenten als voorbereiding op de cursus “Advanced Writing Skills”