Agenda test

12-09-2018 van 16:00 tot 20:00
Universiteit Gent – Aula, Volderstraat
Vakgroep Communicatiewetenschappen
Voeg toe aan mijn agenda

De Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent organiseert een debat over wetenschappelijk onderzoek en onderwijs rond de mediasector.

Media2020: Een mediasector in crisis, een communicatiewetenschappelijke discipline op zoek naar relevantie
Universiteit Gent – Aula, Volderstraat
12 mei 2014 om 16.00

In het kader van de Binnenlandse Francqui-leerstoel (Academiejaar 2013-2014) organiseert de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent een debat over wetenschappelijk onderzoek en onderwijs rond de mediasector.

Het debat wordt voorafgegaan door de inaugurale rede van prof. dr. Caroline Pauwels (VUB) met als titel: "To be or not to be? Een mediasector in crisis, een communicatiewetenschappelijke discipline op zoek naar relevantie".

Het debat Media2020 brengt belangrijke vertegenwoordigers van de mediasector rond de tafel: naast Caroline Pauwels en moderator Ides Debruyne (Fonds Pascal Decroos en Universiteit Gent) zijn dit Thierry Geerts (Country Director Google Belgium), Karl van den Broeck (Hoofdredacteur Apache), Lut Vercruysse (Directeur Corporate Strategy VRT) en Gert Ysebaert (CEO Mediahuis).

De lezing en het debat worden voorafgegaan door een inleiding door prof. dr. Daniël Biltereyst en de uitreiking van de erepenning door prorector prof. dr. Paul Van Cauwenberghe. Nadien is er ook een receptie voorzien.

Programma

• 16u00 - 16u15 Welkomstwoord en inleiding door prof. dr. Daniël Biltereyst, vakgroepvoorzitter Communicatiewetenschappen
  • 16u15 - 16u30 Uitreiking erepenning door prorector prof. dr. Paul Van Cauwenberghe
  • 16u30 - 17u30 Lezing door prof. dr. Caroline Pauwels: "To be or not to be? Een mediasector in crisis, een communicatiewetenschappelijke discipline op zoek naar relevantie"
  • 17u30 - 18u30 #Media2020: reflecties over het medialandschap en de Communicatiewetenschappen als discipline o.l.v. Ides Debruyne, Fonds Pascal Decroos en Universiteit Gent
    - Thierry Geerts, Country Director Google Belgium
    - Karl van den Broeck, Hoofdredacteur Apache
    - Lut Vercruysse, Directeur Corporate Strategy VRT
    - Gert Ysebaert, CEO Mediahuis
  • 18u30 - ... Receptie

Praktisch
Het evenement gaat door in de Aula van de UGent op 12 mei 2014 om 16u. Het bijwonen van de activiteiten is gratis, maar registratie is verplicht.
Voor registratie en/of meer informatie kan u terecht op http://francqui.launchrock.com