Nieuwsberichten

Online SID-in: chatsessies voor toekomstige studenten

Geen fysieke SID-in beurs dit jaar door corona, wel een online alternatief voor studiekiezers en ouders. Chat met ons over alle opleidingen op 16, 19 of 23 februari.

Lees verder...

Prestigieuze Newton International Fellowship voor Andy Hilkens

Dr. Andy Hilkens (vakgroep Geschiedenis) werd door de British Academy geselecteerd voor een Newton International Fellowship.

Lees verder...

Symposium Stefan Zweig

Op 10 februari organiseert de vakgroep Vertalen, tolken en communicatie een symposium over de Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig. Op 22 februari 2022 is het namelijk tachtig jaar geleden dat Zweig overleed.

Lees verder...

Facultair magazine 'Binnenstebuiten': nieuw nummer over Internationalisering

Het derde nummer van het faculteitsmagazine 'Binnenstebuiten' is nu online te lezen.

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers winnen 2021 ERC Starting Grant

UGent-onderzoeker Paul Michael Kurtz en Alexandra Simonenko ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Jonge Academie zoekt straffe wetenschappers

De Jonge Academie werft jaarlijks een tiental nieuwe leden aan. Het zijn jonge topwetenschappers met een visie over wetenschap of kunstenaars met een affiniteit voor wetenschap die willen bijdragen aan de Jonge Academie.

Lees verder...

Marc Boone ontvangt Henri Pirenne prijs 2021

Em. Prof. dr. Marc Boone ontvangt de prijs voor de publicatie ‘Bans et édits pour la ville de Tournai en temps de peste (1349-1651). Les transcriptions retrouvées de Frédéric Hennebert’.

Lees verder...

Literatuur en dekolonisatie

Op 20 oktober start de Humanities Academie met de gesprekkenreeks ‘Literatuur en dekolonisatie’.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 48e editie van het festival, van 12 tot 23 oktober 2021.

Lees verder...

UGent-onderzoekers ontdekken unieke luchtfoto's Belgische kust in 1945

De unieke foto's van de Belgische kust die in Amerikaanse archieven ontdekt werden, worden nu uitgegeven in een monumentaal boek.

Lees verder...