Ontmoet eredoctor Mary Beard in Bozar

fotograaf Robin Cormack (vergrote weergave)

fotograaf Robin Cormack

(10-11-2021) Op maandag 13 december organiseren de UGent en Bozar een unieke avond met dame Mary Beard.

Op 19 maart 2019 ontving dame Mary Beard op voordracht van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een eredoctoraat van de UGent. Door de coronacrisis werden de eredoctoraten digitaal  uitgereikt. Op 13 december 2021 stellen we professor Beard graag eindelijk live aan u voor.

De Britse Mary Beard is een van de grootste namen in de wereld van de klassieke oudheid. Ze is professor aan de universiteit van Cambridge, televisiepersoonlijkheid en auteur van talloze populariserende maar erudiete boeken over de oudheid. Tijdens een unieke avond in Bozar praat ze met Annelies Beck over haar rijkgevuld leven, over de oudheid en vandaag, over macht en feminisme. 

Professor Beard toont als geen ander hoe de oudheid ook vandaag relevant blijft, als een cultuur die de hedendaagse samenleving niet alleen gevormd heeft, maar haar ook een spiegel voorhoudt. Haar beroemde manifest Women & Power werd een bestseller in binnen- en buitenland. Dit najaar verschijnt Twelve Caesars: Images of Power from the Ancient World to the Modern. Hierin vertelt Mary Beard hoe beelden van Romeinse alleenheersers al meer dan 2000 jaar lang kunst, cultuur en de representatie van macht beïnvloeden. 

Mary Beard is professor aan de universiteit van Cambridge en fellow van Newnham college, fellow van de British Academy en lid van de American Academy of Arts and Sciences en van de Academia Europaea en editor bij de Times Literary Supplement.

Bekijk haar laudatio en dankwoord n.a.v. de uitreiking van het eredoctoraat.

 

Praktisch

  • 13 december 2021: 20 uur – 21.30
  • Bozar: Henry Le Boeufzaal, Ravensteinstraat 23, Brussel
  • Tickets via de website van Bozar.
  • We bieden onze alumni een korting van 10% voor deze bijzondere avond. Via het alumniplatform infinitum.ugent.be vindt u een kortingscode die u kan invoeren bij het boeken van uw ticket via de website van Bozar.