Nieuwsberichten

Literatuur en dekolonisatie

Op 20 oktober start de Humanities Academie met de gesprekkenreeks ‘Literatuur en dekolonisatie’.

Lees verder...

Openingscollege Maarten Boudry over complotdenken

Op maandag 11 oktober zorgt wetenschapsfilosoof Maarten Boudry voor inzicht in complotdenken tijdens zijn openingscollege in het kader van de leerstoel Etienne Vermeersch.

Lees verder...

Ontdek UGent-onderzoek tijdens de archeologiedagen op 8, 9 en 10 oktober

De jaarlijkse archeologiedagen zijn een ideale gelegenheid om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Over heel Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd. Bij verschillende daarvan zijn UGent’ers betrokken.

Lees verder...

Antjie Krog writer-in-residence aan de UGent

Op 4 oktober geeft Antjie Krog in Paviljoen Vandenhove haar inaugurele lezing als eerste writer-in-residence aan de UGent.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 48e editie van het festival, van 12 tot 23 oktober 2021.

Lees verder...

Interfacultaire lezingen- en gesprekkenreeks brengt alfa’s, bèta’s en gamma’s dichter bijeen

Hoe brengen we de verschillende wetenschapsdisciplines dichter bij elkaar? Die denkoefening is aan de UGent al even bezig en leidde tot UNIVERSITAS, een lezingen- en gesprekkenreeks die start op 5 oktober.

Lees verder...

Opening Humanities Academie

Op 7 oktober geeft Warda El-Kaddouri in de Belvedère van de Boekentoren haar inaugurele lezing als curator van de nieuwe Humanities Academie.

Lees verder...

Alumni Geschiedenis openen forum voor reflectie op de Canon van Vlaanderen

De 'Canon van Vlaanderen' laat weinig historici onberoerd. De Oud-Studenten Geschiedenis Gent (OSGG) openen een forum voor reflectie.

Lees verder...

UGent-onderzoekers ontdekken unieke luchtfoto's Belgische kust in 1945

De unieke foto's van de Belgische kust die in Amerikaanse archieven ontdekt werden, worden nu uitgegeven in een monumentaal boek.

Lees verder...

Project ‘Verdwenen Zwinhavens’ brengt middeleeuwen terug tot leven via Virtual Reality

Een nieuwe fietsroute met innovatieve VR-kijkers en een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park brengen de fascinerende wereld van de verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhavens vanaf 3 juli terug tot leven.

Lees verder...