Tentoonstelling: CRIME SCENES. Interbelluminterieurs door de lens van de forensische fotografie

Wanneer
20-05-2021 14:00 tot 10-07-2021 18:00
Waar
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst/ Universiteit Gen, Rozier 1, Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Marjan Sterckx
Contact
marjan.sterckx@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/vandenhove/nl/tentoonstellingen/crime-scenes-interbelluminterieurs-door-de-lens-van-de-forensische-fotografie

Vertrouwelijk beeldmateriaal van plaatsen delict uit gerechtelijke dossiers uit de jaren 1920 en '30 vormt het wat ongebruikelijke vertrekpunt voor een tentoonstelling over interbelluminterieurs in België.

Crime scenesFoto’s van crime scenes vormen een nog onontgonnen maar waardevolle bron voor onderzoek naar historische interieurs. Originele foto’s en plattegronden van plaatsen delict in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen in de jaren 1920 en ‘30, afkomstig uit vertrouwelijke gerechtelijke dossiers ondergebracht in het Rijksarchief, worden in VANDENHOVE voor het eerst vanuit die optiek getoond. Ze bieden een ongecensureerde inkijk in het alledaagse wonen van verschillende bevolkingslagen in diverse woningtypes. De tentoonstelling belicht enerzijds de oprichting en het vroege functioneren van de gerechtelijke laboratoria van Gent en Antwerpen, en anderzijds de leefomstandigheden en interieurinrichting tijdens het interbellum.

 

20-05-2021 t.e.m. 10-07-2021
Open donderdag t.e.m. zaterdag: 14.00 – 18.00 u. 

Bezoek volgens de laatste corona-regels.

Reserveren is aangeraden: vandenhovecentrum@ugent.be