Databases English Literary Studies

databases L34

 • Athenaeum: Index of Reviews and Reviewers 1872-1900

  Athenaeum was een weekblad dat tussen 1828 en 1923 in Londen werd uitgegeven en een breed scala aan onderwerpen in de literatuur, de schone kunsten, de muziek, het theater, de politiek en de volkswetenschappen bestrijkt.

 • Dictionary of Old English Web Corpus

  De Dictionary of Old English Web Corpus is een online databank die bestaat uit ten minste één exemplaar van elke Oud-Engelse tekst. In sommige gevallen wordt meer dan één exemplaar opgenomen, als het significant is omwille van het dialect of de datum.

 • Dictionary of the Scots Language

  Dictionary of the Scots Language is een historisch woordenboek van het Schots vanaf de twaalfde eeuw en maakt A Dictionary of the Older Scottish Tongue (DOST) en The Scottish National Dictionary (SND) gezamenlijk doorzoekbaar.

 • Early European Books

  Early European Books (EEB) biedt toegang tot een uiteenlopend aanbod van gedrukte bronnen uit Europa of in Europese talen van vóór 1701.

 • ECCO : Eighteenth Century Collections Online

  ECCO bevat werken die in de 18e eeuw in het Verenigd Koninkrijk zijn gepubliceerd, samen met duizenden belangrijke werken uit Amerika en elders (boeken, pamfletten, essays, etc). De database is gebaseerd op de English Short Title Catalogue en is voornamelijk in het Engels, maar bevat ook andere talen.

 • Gale Literary Sources

  Gale Literary Sources brengt afzonderlijke literaire bronnen samen in één onderzoeksomgeving en bevat o.a. Dictionary of Literary Biography Complete Online, Literature Criticism Online, Literature Resource Center - LRC, LitFinder, Scribner Writers on GVRL, Something About the Author Online, Twayne's Authors on GVRL.

 • Project Muse

  Project MUSE biedt full text toegang tot prestigieuze tijdschriften op het gebied van humanities en social sciences.

 • Rossetti Archive

  Het Rossetti-archief faciliteert de wetenschappelijke studie van Dante Gabriel Rossetti, de schilder, ontwerper, schrijver en vertaler die volgens zowel John Ruskin als Walter Pater de belangrijkste en meest originele artistieke kracht was in de tweede helft van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië.