Iranica Antiqua

Iranica Antiqua is een van de leidende wetenschappelijke tijdschriften met bijdragen over de samenleving van pre-Islamitisch Iran in de breedste zin van het woord. Het tijdschrift verschijnt jaarlijks en bevat (tussentijdse) opgravingsrapporten, studies over diverse aspecten van geschiedenis, instellingen, religie, epigrafie, numismatiek en kunstgeschiedenis van het oude Iran, alsook over culturele uitwisseling en relaties tussen Iran en de buurregio's. Sinds het opstarten in 1961 door wijlen Roman Girshman en wijlen Louis Vanden Berghe zijn meer dan 40 volumes gepubliceerd. Bijdragen zijn in het Frans, Engels of Duits. Op onregelmatige basis worden daarenboven bijlagen gepubliceerd.

Iranica Antiqua is geïndexeerd in de Arts & Humanities Citation Index en Current Contents/Arts & Humanities; Bibliographie linguistique/Linguistic Bibliography; Index Islamicus; Scopus; INIST/CNRS; CrossRef; Thomson Scientific Links.

Editors

Jan Tavernier (Université Catholique de Louvain, Belgium)
Elynn Gorris (Université, Catholique de Louvain, Belgium)
Bruno Overlaet (Musées Royaux d'Art et d'Histoire, Brussels, Belgium)

Editorial Board

Pierre Amiet (Dept. of the Near East at the Louvre Museum, Paris, France)
Rémy Boucharlat (CNRS-Université Lyon 2, France)
John E. Curtis (Iran Heritage Fund and Iran Heritage Fund America; Former keeper of the Dept. of the Near East at the British Museum, London, UK)
Muhammad A. Dandamayev (Institute of Oriental Manuscripts of the Russian Academy of Sciences, St-Petersburg, Russia)
Philippe Gignoux (École pratique des Hautes Études, Ve section, Paris, France)
Barabara Helwing (Université Lyon 2, France)
Antonio Invernizzi (University of Turin, Italy)
Stephan Kroll (Ludwig-Maximilian University, Munich, Germany)
Daniel T. Potts (New York University, Institute for the Study of the Ancient World, New York, USA)
David Stronach (Berkeley, USA)
Katsumi Tanabe (Ancient Orient Museum, Tokyo, Japan)
Ehsan Yarshater (Columbia University, New York, USA)

Toegang

Voor informatie over de geprinte versie (inhoudsopgave, abstracts of bestelling):

Voor abonnees is er ook online toegang, via de website:

Supplementen

De Meyer, L. 1962. L'accadien des contrats de Suse, Leiden (= Suppléments à Iranca Antiqua 1).

Haerinck, E. 1983. La céramique en Iran pendant la période Parthe (ca. 250 av. J.C. à 225 après J.C.): typologie, chronologie et distribution, Gent (= Suppléments à Iranca Antiqua 2).

Vanden Berghe, L. & Schippmann, K. 1985. Les reliefs rupestres d’Elymaïde (Iran) de l’époque parthe, Leuven (= Suppléments à Iranca Antiqua 3).

Vanden Berghe, L. 1990. La découverte d’un château-fort du début de l’époque islamique à Puskan (Iran), Leuven (= Suppléments à Iranca Antiqua 4).

Kellens, J. 1991. La réligion à l'époque Achéménide, Leuven (= Suppléments à Iranca Antiqua 5).

Duchesne-Guillemin, M. 1993. Les instruments de musique dans l’art sassanide, Leuven (= Suppléments à Iranca Antiqua 6)

Vanden Berghe, L. & Haerinck, E. 1987. Bibliographie analytique de l’archéologie de l’Iran Ancien. Supplément 2: 1981-1985, Leuven (= Suppléments à Iranca Antiqua 7).

Haerinck, E. & Stevens K.G. 1996. Bibliographie analytique de l’archéologie de l’Iran Ancien. Supplément 3: 1986-1995, Leuven (= Suppléménts à Iranica Antiqua 8).

Haerinck, E. & Stevens, K.G. 2005. Bibliographie analytique de l'archéologie de l'Iran Ancien. Supplément 4: 1996-2003 , Leuven (= Suppléments à Iranica Antiqua 9).