Unravelling membranous nephropathy: beyond PLA2R (the hunt for antigens)

Studenten , Medewerkers , Alumni
07-06-2022 van 12:30 tot 13:30
Auditorium E, Campus: Campus UZ Gent (Blok B)
Christel Beerens
Christel.Beerens1@uzgent.be

On Tuesday 7th June we have the honour to welcome Prof. Dr. Sanjeev Sethi from the Mayo Clinic at our institution. Prof Sethi is a world-renowned expert nephropathologist who has contributed greatly to expanding knowledge on monoclonal-gammopathy related kidney diseases, complement-related glomerulonephritides and membranous nephropathy. In this lecture, prof. Sethi will give an overview of his discoveries of the various auto-antigens in membranous nephropathy. These discoveries have dramatically improved the diagnosis and care of patients with membranous nephropathy.

The lecture is open to clinicians, scientists and students.

--------------------------------------

Op dinsdag 7 juni hebben wij de eer om Prof. Dr. Sanjeev Sethi van de Mayo Clinic in onze instelling te verwelkomen. Prof. Sethi is een nefropatholoog van wereldfaam die veel heeft bijgedragen aan de uitbreiding van de kennis over monoklonaal-gammopathie gerelateerde nierziekten, complement-gerelateerde glomerulonefritiden en membraneuze nefropathie. In deze lezing zal prof. Sethi een overzicht geven van zijn ontdekkingen over de verschillende auto-antigenen in membraneuze nefropathie. Deze ontdekkingen hebben de diagnose en verzorging van patiënten met membraneuze nefropathie drastisch verbeterd.

De lezing is toegankelijk voor clinici, wetenschappers en studenten.

Wij organizeren deze meeting als een hybride meeting: u kan dus online of op locatie (met broodjeslunch) deelnemen.

The meeting will be organized as a hybrid meeting. You can attend online or at location.

Registreer online