Geannuleerd - Monolitische kronen en bruggen: hoe indiceren en prepareren?

Wanneer
01-09-2022 van 09:00 tot 17:00
Waar
UZGent – Ingang 22 – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Prof. dr. Peter De Coster

Hoorcollege + practicum - Monolitische kronen en bruggen: hoe indiceren en prepareren?

De opkomst van nieuwe keramische en hybride restauratieve materialen voor het vervaardigen van kronen en bruggen zorgt voor betere, probleemgerichte toepassingsmogelijkheden bij restauratief uitdagende gevallen. Dit laat de algemeen practicus bovendien toe een correcte balans te vinden tussen minimaal-invasief prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds.

Deze cursus spitst toe op de twee meest populaire restauratieve materialen, met name monolithisch 'full zirconia' en het IPS e.Max lithiumdisilicaat gamma.

Dat voor deze nieuwe materialen andere regels gelden op het gebied van indicatie, preparatie en cementeren in vergelijking met de gevestigde klassieke technieken, is echter minder bekend bij de tandartsenpopulatie. Nochtans zijn deze genuanceerde regels belangrijk voor het slagen van de behandeling en draagt het kennen en toepassen ervan bij tot het behalen van een zo hoog mogelijk succespercentage.

 

Deze dagcursus tracht een volledig overzicht van keramische materialen en een aantal kant-en-klare recepten te verschaffen door een antwoord te bieden op een aantal concrete vragen:

* Welke keramische materialen kan ik gebruiken voor welke toepassing?

* Hoeveel moet ik wegslijpen voor deze materialen?

* Hoe bereik ik met eenvoudige middelen de beste resultaten?

* Wat zijn de valkuilen bij het gebruik van deze materialen?

* Hoe plan ik de juiste bevestigingstechniek voor deze materialen?

 

Deze dagcursus bestaat uit een theoretisch deel met twee voordrachten in de voormiddag, en drie uur durende preklinische oefeningen op frasaco en esthetische modellen.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts

BIJDRAGE: 425 euro / leden Dent-Alumni 400 euro

                     Koffie, lunch, syllabus en borenset (10 stuks) inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 25

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 40 AE/DG 7 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus