VOLZET - Rubberdam: van basis tot gevorderd Module 1 & 2

Wanneer
20-12-2022 van 09:00 tot 17:00
Waar
UZGent – Ingang 22 – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Prof. dr. Mieke De Bruyne / Prof. dr. Maarten Meire / Drs. Valentin Vervack

Hoorcollege + practicum - Rubberdam: van basis tot gevorderd Module 1 & 2

Het gebruik van rubberdam  is niet meer weg te denken uit de tandheelkundige praktijk. Hedendaagse adhesieve en endodontische behandelingen vragen namelijk een volledige isolatie en een aseptisch werkveld. Rubberdam biedt hier de beste oplossing en zorgt tegelijk voor retractie van de omliggende weefsels en optimale visualisatie.

Deze cursus is opgebouwd uit 2 modules, elk bestaande uit een theoretisch en een praktisch deel. In de eerste module bespreken we een aantal algemene principes bij het gebruik van rubberdam en wordt ingegaan op materiaalkeuze en basistechnieken. Vervolgens worden een aantal basissituaties op fantoom ingeoefend. In de tweede module worden meer complexe situaties besproken en vervolgens ook ingeoefend. Hierbij denken we aan de isolatie van afgebroken elementen, diepe boxen al dan niet in combinatie met deep margin elevation, distale boxen op eindstandige elementen, etc.

Na deze cursus hebt u de kennis en vaardigheid om rubberdam op een efficiënte en voorspelbare manier te gebruiken in uw praktijk.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts en tandarts-specialisten die hun kennis over en hun vaardigheid bij het gebruik van rubberdam willen verbeteren

BIJDRAGE: 375 euro / leden Dent-Alumni 325euro

                     Koffie, lunch en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 25

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 40 AE/DG 4 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus