Infodag

Ter vervanging van onze infodag die wegens de coronamaatregelen niet on campus kon doorgaan, kan je heel veel info over onze opleiding Farmaceutische Wetenschappen online raadplegen op deze site. Veel kijk- en luisterplezier! Op zaterdag 4 september 2021 is onze faculteit ook aanwezig op de UGent bachelorbeurs in het UFO. Je kan er een medewerker spreken of cursussen van het eerste jaar inkijken. Graag tot dan!

Farmaceutische Wetenschappen: een kolfje naar jouw hand?

Voorstelling bacheloropleiding

Farmacie is de wetenschap van de farmaca of geneesmiddelen. Ze bestudeert hun structuur, fysisch-chemische eigenschappen, bereidingswijze, toedieningsvormen, werking, veiligheid en correct gebruik.

Behoren scheikunde en biologie tot je favoriete vakken? Wil je weten hoe geneesmiddelen werken? Wil je graag patiënten helpen bij ziekte en correct geneesmiddelengebruik? Zou je willen meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Ben je kritisch ingesteld en kun je nauwkeurig werken?

Als je de meeste van deze vragen met "ja" hebt beantwoord, dan is Bachelor Farmaceutische wetenschappen misschien wel een geschikte studierichting voor jou.

 

Presentatie van de 6 leerlijnen in de Bachelor


Inkijkexemplaren van enkele cursussen van 1e bachelor


Getuigenissen van studenten over de bachelor

Voorstelling masteropleidingen

De academische bachelor van 180 studiepunten wordt gevolgd door één van onderstaande masteropleidingen van 120 studiepunten:

  • Master in de Geneesmiddelenontwikkeling
  • Master in de Farmaceutische Zorg
  • Educatieve Master in de Gezondheidswetenschappen

 

Stage

Om de beroepstitel van Apotheker te behalen moet elke student 26 weken stage lopen in de apotheek. De stage staat geprogrammeerd in het laatste jaar van de Master in de Farmaceutische zorg en van de Master in de Geneesmiddelenontwikkeling.

 

Internationale ervaring

Tijdens je eerste masterjaar kan je ervoor kiezen om de masterproef in het buitenland (vnl. Europese bestemmingen) uit te voeren. Aan de faculteit Farmaceutische Wetenschappen kiest ruim 30% van de studenten voor een Erasmuservaring van drie maanden (2de semester van 1ste Master).

Elk jaar nodigt de faculteit regelmatig buitenlandse sprekers uit, zodat de thuisblijvers ook kunnen proeven van internationalisering.

 

Jobs

Door de veelzijdigheid van de opleiding heeft de afgestudeerde apotheker een brede waaier aan beroepsmogelijkheden.

Download de carrièregids

Getuigenissen van alumni

 

Vereiste voorkennis

Voorkennis van chemie, fysica en biologie is aangeraden, doch geen absolute vereiste. De cursussen bouwen in sneltempo op.

Het vak Wiskunde sluit inhoudelijk aan bij het programma van de ASO-richtingen die in het laatste jaar wekelijks 4 (minimaal) tot 6 (optimaal) uur wiskunde krijgen.

Omdat je als farmaciestudent tijdens je opleiding veel uren in het lab doorbrengt, is enige handigheid wel aanbevolen.

Twijfel je of je in aanmerking komt?

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding kan je rekenen op persoonlijke studiebegeleiding via het Monitoraat.

 

Studentenraad en -vereniging

Als student ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de studentenraad STuFF en studentenvereniging GFK.

 

Veelgestelde vragen

We hebben de antwoorden op enkele vaak gestelde vragen, die hierboven niet aan bod komen, opgesomd.

Hoeveel bedraagt het slaagpercentage in 1ste bachelor? Op welke locaties heb ik les? Hoeveel kost de bacheloropleiding? Hoeveel tijd moet ik wekelijks voor de studie voorzien?

Download de vragen en antwoorden

Alles over studeren aan de UGent

In de universiteit spreken we over een academiejaar, studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij studeren aan de UGent.

Kom te weten wat dit allemaal betekent:

Lees meer over studeren aan de UGent

Contact

 

Heb je na het doornemen van bovenstaande info nog vragen?

We blijven bereikbaar via het mailadres infodag.fw@ugent.be tot aan de start van het academiejaar.

Gerelateerde inhoud