Bedrijfsgegevens (Eikon, Bel-First, Orbis.eu)

Eikon (Thomson Reuters)

De historisch-financiële databank Eikon (With Datastream) bevat wereldwijde financiële en economische data: effectenbeurzen, marktindicatoren, aandelenprijzen, rentevoeten, internationale macro-economische tijdreeksen, grondstoffen- en goederenmarkten, etc. Eikon is de opvolger van Datastream en bevat Datastream, Advanced Analytics, Worldscope en Dealscan in één enkele interface.

Eikon raadplegen

Voor studenten zijn er 3 data-pc's beschikbaar in de bibliotheek.  Reserveren is noodzakelijk en kan voor max. 2 uur per dag per persoon via:

  • De balie in de bibliotheek
  • E-mail

Info en training

Bel-First

Bel-first bevat bedrijfsinformatie van beursgenoteerde en grote privé-ondernemingen uit België en Luxemburg. Met Bel-first gegevens kan je bedrijven tot in detail analyseren, onder meer op basis van vergelijkingen met branchegenoten, en zo inzicht verkrijgen in een bepaalde bedrijfstak.

Bel-first is online toegankelijk in de bibliotheek Campus Tweekerken via https://belfirst.bvdinfo.com/ip.

Iedere nieuwe gebruiker dient een account aan te maken via de onderstaande logingegevens:

Username: UGENT belfirst

Paswoord: UGENT belfirst

Opgelet: er zijn slechts 3 simultane toegangen beschikbaar. Het kan dus gebeuren dat je in een wachtrij terechtkomt.

Info en training

  • Handleiding
  • Infosessies zijn in samenspraak met de docent.

Orbis Europe

Orbis bevat uitgebreide informatie over 170 miljoen bedrijven, van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven.

Enkel in de bibliotheek Campus Tweekerken is er toegang tot de databank door te klikken op de link in de catalogus en in te loggen met je UGent-account.

Je kan ook een trainingssessie volgen.

OECD Statistical Compendium

The OECD DSI Statistical Compendium is a statistical publication covering the full scope of the OECD's areas of expertise.

Trends Top

Trends Top is een one-stop-shop voor actuele bedrijfsinformatie en webtools voor financiële analyse, doelgerichte prospectie, geomarketing en salesmanagement. Een online werkinstrument en communicatieplatform.

Toegang op Campus Tweekerken via de catalogus Trendstop voor 10 gelijktijdige gebruikers.