Databanken

Overzicht databanken UGent

Overzicht databanken Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Meest gebruikte databanken Faculteit Economie en Bedrijfskunde (alfabetisch)

Bankruptcy Research Database (BRD) van UCLA School of Law

BRD is een project van de UCLA School of Law waarbij gegevens verzameld, gekoppeld en verspreid worden. De missie van de BRD is het bevorderen van faillissementsonderzoek door faillissementsgegevens beschikbaar te stellen aan academische onderzoekers over de hele wereld. 

Bel-first - financiële verslagen en statistieken over bedrijven in België en Luxemburg.

Bel-first Blue Ray

Toegang: neem contact op met Vakgroep Accountancy (EB22)

CEPR - Centre for Economic Policy Research

Het Centre for Economic Policy Research (CEPR) is in 1983 opgericht om de kwaliteit van de economische beleidsvorming in Europa en daarbuiten te verbeteren, door beleidsrelevant economisch onderzoek van hoge kwaliteit te bevorderen en dit op grote schaal te verspreiden onder besluitvormers in de openbare en in de particuliere sector.

DSI - OESO DSI Statistical Compendium

Het OESO DSI Statistical Compendium is een statistische publicatie die alle deskundigheidsgebieden van de OESO bestrijkt: Ontwikkeling en hulp, Algemene economische problemen, Economische indicatoren, Nationale rekeningen en historische statistieken, Arbeidsmarkt en sociale vraagstukken, Financiële en fiscale zaken, Industrie, Wetenschap en technologie, Buitenlandse handel, Landbouw, Energie.

Toegang: enkel UGent

IMF Country Information - rapporten en publicaties van het Internationaal Monetair Fonds gerangschikt per land

Jurisquare

Jurisquare is een databank die tijdschriften van verschillende uitgeverijen (Anthemis, Bruylant, Die Keure, Intersentia, Uitgeverij paris, Story Publishers) via één systeem aanbiedt, en dit zowel op basis van trefwoorden als op basis van de volledige inhoud. Tevens bestaat een link met de tijdschriften van Strad@ en Jur@.

Toegang: enkel UGent

Jura

Online databank van Kluwer. In deze databank vind je de volledige tekst van de geldende wetgeving, volledige tekst van de hogere rechtscolleges, volledige tekst van verschillende Kluwer invoegwerken (o.a.de artikelsgewijze commentaren), modellenverzameling, volledige tekst van rechtspraak en rechtsleer uit Kluwer tijdschriften en referenties naar rechtspraak en rechtsleer in andere tijdschriften. In deze databank vind je ook een link naar de tijdschriften uit Jurisquare.

Toegang: enkel UGent

NBER - National Bureau of Economic Research

De onderzoeksactiviteiten van de NBER worden voornamelijk gekenmerkt door 20 onderzoeksprogramma's over verschillende onderwerpen en 14 werkgroepen. De onderzoeksprogramma's zijn: Veroudering, Prijsstelling van activa, Kinderen, Bedrijfsfinanciering, Ontwikkeling van de Amerikaanse economie, Economie van het onderwijs, Economische fluctuaties en groei, Energie en milieu, Gezondheidszorg, Gezondheidseconomie, Industriële organisatie, Internationale financiën en macro-economie, Internationale handel en investeringen, Arbeidsstudies, Recht en economie, Monetaire economie, Politieke economie, Productiviteit, en Publieke economie.

Toegang: enkel UGent

NBER working paper online - National Bureau of Economic Research

Werkdocumenten en publicaties van het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek

Toegang: enkel UGent

OECD DSI Statistical Compendium - zie hierboven bij DSI

Orbis Europe

Informatie over meer dan 19 miljoen Europese bedrijven. U kunt de databank gebruiken om onderzoek te doen naar individuele bedrijven of om te zoeken naar bedrijven die voldoen aan een specifiek profiel, maar eveneens voor analysedoeleinden.

Refinitiv Workspace for Students

Refinitiv Workspace geeft u toegang tot de breedste en diepste dekking van marktgegevens, financiële gegevens, nieuws, statistieken, analyses en productiviteitstools. Zowel op desktop, via web en mobiel. Dankzij de geïntegreerde ontwikkelaarsomgeving kunt u gegevens ook flexibel gebruiken en analyseren met moderne API's en populaire talen zoals Python.

RePEc - Research Papers in Economics

RePEC is een samenwerkingsverband van honderden vrijwilligers in 102 landen om de verspreiding van onderzoek in de economie en aanverwante wetenschappen te bevorderen. Al het RePEc-materiaal is vrij beschikbaar.

Het hart van het project is een gedecentraliseerde bibliografische databank van werkdocumenten, tijdschriftartikelen, boeken, hoofdstukken van boeken en softwarecomponenten, die allemaal door vrijwilligers worden onderhouden. De verzamelde gegevens worden vervolgens gebruikt in verschillende diensten die de verzamelde metadata aan gebruikers aanbieden of deze verbeteren.

Research Starters - Business

Research Starters zijn studie- en onderzoeksgidsen die speciaal zijn ontworpen voor gevorderde middelbare scholieren, universiteitsstudenten en geselecteerde afgestudeerde studenten. Zij bestaan uit uitgebreide, maar beknopte samenvattende artikelen van ongeveer 3000 woorden, geschreven door onderzoekers, geleerden en andere deskundigen op dit gebied.

Toegang: enkel UGent

Snapshots - international market research overview

Deze databank biedt internationale marktonderzoeksoverzichten op topniveau, gericht op 40+ industrieën in meer dan 40 landen wereldwijd, inclusief regionale samenvattingen. Ze biedt marktgrootte, aandeel, voorspellingen en segmenten.

Toegang: enkel UGent

Strada lex

Deze online databank omvat : De Larcier Wetboeken en de Codes Larcier in full text, full text van rechtspraak en rechtsleer uit Larcier tijdschriften, POJT (voorheen RAJE) met referenties naar rechtspraak en rechtsleer in andere tijdschriften, De Recueil annuel de jurisprudence belge (referenties naar rechtspraak en rechtsleer in andere tijdschriften), Het Handboek voor Fiscaal Recht-Tiberghien, in het Nederlands en in het Frans, DbDoc: geïntegreerde zoekmotor op de openbare bronnen, Répertoire Notariale, Link met tijdschriften uit Jurisquare.

Toegang: enkel UGent (Campus Rechten)

Trends Top

Trends Top is een one-stop-shop voor actuele bedrijfsinformatie en webtools voor financiële analyse, doelgerichte prospectie, geomarketing en salesmanagement. Een online werkinstrument en communicatieplatform.

Toegang: enkel UGent

WARC - World Advertising Research Centre

WARC.com biedt de grootste informatiebron voor de wereldwijde marketing-, reclame-, media- en onderzoeksgemeenschap, afkomstig van meer dan 40 internationale bronnen.

Toegang: enkel UGent

World Bank - DataBank World Development Indicators (WDI) + International Debt Statistics (IDS)

World Bank - Documents & Reports 

Worldscope

Zephyr

Toegang: enkel UGent, voor 1 gebruiker; via Athena of via Vakgroep Accountancy (EB22)