Debat 'Openingscollege economie Hilde Crevits #crevitsopent'

(17-09-2020)

Hilde CrevitsVlaams vice-minister-president bevoegd voor economie en werk - én UGent-alumna - geeft allereerste openingscollege economie aan de UGent.

Op dinsdag 29 september vindt het allereerste openingscollege economie plaats aan de UGent. Dit is gericht op alle eerstejaarsstudenten van de faculteit Economie en Bedrijfskunde. 1.200 studenten dus. Een deel volgt het college in het auditorium, een ander deel via livestream en video.

Een dag na de Septemberverklaring van 28 september en een dag voor de discussie van die verklaring in het Vlaams Parlement, geeft minister Vlaams vice-minister-president bevoegd voor economie en werk - én UGent-alumna - Hilde Crevits er haar visie op economische beleidsuitdagingen én beleidskeuzes.

Rector Rik Van de Walle zal voorafgaand aan het college de studenten van de faculteit verwelkomen. Professor Stijn Baert, die als lid van het Vlaamse relancecomité de Vlaamse regering adviseerde omtrent de relance van de Vlaamse economie na COVID-19, introduceert de minister.

Na het college is er ruimte voor vragen vanuit de studenten. Peter De Groote, hoofdredacteur van De Tijd, modereert.

 

Voor wie: Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten

Wanneer: 29-09-2020 van 10:00 tot 11:00

Waar: Auditorium Quetelet, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent

Voertaal: Nederlands

Door wie: Stijn BaertContact (contact: Stijn.Baert@UGent.be )