Tijdschriften

Uitgelicht

Cover MacGuffin.jpgNo. 9 The Rug, het laatste nummer van het tijdschrift MacGuffin: the life of things

Elk nummer van MacGuffin werpt een eigenwijze blik op een thema. Zo verschenen er al nummers over bedden, ramen, wastafels, … en deze keer tapijten. We brengen in deze bijzondere periode veel meer tijd thuis door en daarom is het actueel, een tijdschrift dat een blik werpt op voorwerpen die we quasi banaal vinden en waar we misschien niet écht meer naar kijken. Tijdens het bladeren in deze nummers valt steeds weer op hoe ons omringende objecten niet altijd saai of doordeweeks zijn, of hoeven te zijn, integendeel.

Tijdschriften in open rek.JPEG

De Architectuurbibliotheek heeft een uitgebreide collectie historische tijdschriften. Er lopen tevens abonnementen op het merendeel van de belangwekkende tijdschriften en databanken. Onze tijdschriftencollectie bevat titels over architectuur, stedenbouw, design, kunst en bouwtechniek.

De laatste jaargang van de lopende tijdschriften staat in open kast en kan je ter plekke consulteren. Vorige jaargangen en afgesloten tijdschriften zitten in het depot en kunnen op aanvraag geraadpleegd worden.

Van een aantal van onze abonnementen bieden we ook een online toegang. Een deel hiervan is toegankelijk via het portal BrowZine, waar je op een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier door het digitale aanbod tijdschriften kan bladeren.

Voor de titels zonder volledige online toegang kan je op websites van uitgevers van tijdschriften beperkte informatie vinden die je kan vooruithelpen, zoals een overzicht van de titelnummers, of een inhoudstafel. 

Referenties van tijdschriftartikels vind je in de Avery Index to Architectural Periodicals. Deze databank biedt een uitgebreide lijst van tijdschriftartikelen over architectuur en ontwerp, inclusief bibliografische beschrijvingen van onderwerpen zoals geschiedenis en praktijk van architectuur, landschapsarchitectuur, stadsplanning, historische monumentenzorg en interieurontwerp en decoratie. Meer informatie hierover en hulp bij het zoeken in de Avery Index to Architectural Periodicals.