Stuververkiezingen!

(08-03-2022) Dit semester zijn er weer stuververkiezingen! Tussen 25 en 27 april kunnen alle studenten hun stem laten horen en stemmen op degene die zij als studentenvertegenwoordiger in de faculteitsraad, Raad van Bestuur of de Sociale Raad zien.

De faculteitsraad is het hoogste orgaan van de faculteit: daar worden alle beslissingen uit de raden en commissies bekrachtigd. 16 van de 85 stemhebbende leden van deze raad bestaat zijn studenten, die allemaal verkozen worden tijdens de stuververkiezingen.

De Raad van Bestuur is het hoogste orgaan in onze universiteit en de Sociale raad gaat over zaken als de resto’s en de homes. Het zijn universitaire raden, waar ook telkens enkele studentenvertegenwoordigers in zetelen.

Als studentenvertegenwoordiger in deze raden is het je taak om de stem van de student te laten horen en te zorgen dat de studentenbelangen ook worden gehoord bij belangrijke beslissingen!

Je verkiesbaar stellen?

Heb je interesse om je verkiesbaar te stellen? Of heb je vragen over hoe de verkiesingen verlopen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via fris@ugent.be of via onze sociale media: @fea.fris, zowel op Facebook als op Instagram.

Werkgroep verkiezingspromo

We organiseren ook een werkgroep over de verkiezingspromo. Wil je graag meedenken hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen aanzetten om te stemmen? Of hoe we de kandidaten kunnen promoten en ondersteunen bij hun eigen promotie? Dan ben je welkom op onze werkgroep op 7 maart. We beginnen om 20u in zaal Simon Stevin in de Plateau, meer info