ie-net-prijzen 2022: eerste plaats voor Florence Muller

(24-11-2022) Florence Muller nam de hoofdprijs mee naar huis met haar masterproef 'Dose reduction and image enhancement in micro-CT using deep learning' in de categorie burgerlijk ingenieur. Proficiat!

Woensdag 23 november vond de uitreiking plaats van de ie-net-prijzen. De finalisten hebben het de jury behoorlijk moeilijk gemaakt, want de masterproeven waren dit jaar van een uitzonderlijk hoog niveau. 

Finale ronde

Waarover ging de masterproef van Florence nu precies? Bekijk hier haar korte pitch:

ie-net-prijzen

ie-net schrijft jaarlijks een wedstrijd uit ter bekroning van de masterproeven van studenten van de faculteiten ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, industrieel ingenieurswetenschappen en toegepaste ingenieurswetenschappen. Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd moet de kandidaat afgestudeerd zijn aan een van deze faculteiten en tot de beste 20 % van zijn/haar faculteit behoren. De beste 45 kandidaten (15 bio-ingenieurs, 15 burgerlijk ingenieurs en 15 industrieel ingenieurs) worden na gequoteerd te zijn door een jury in de eerste ronde, toegelaten tot de online finaleronde. De ingenieurs met de hoogste eindscore winnen de ie-net-prijzen. Er wordt een apart klassement opgemaakt voor bio-ingenieurs, burgerlijk ingenieurs en industrieel ingenieurs. Binnen elk klassement krijgt de eerste plaats 1000 €, de tweede 500 € en de derde 250 €.