Betere hoorapparaten in de toekomst dankzij onderzoek Sarineh Keshishzadeh

(30-06-2021) In haar doctoraat onderzoekt Sarineh Keshishzadeh of AI kan helpen bij het ontwikkelen van een betere diagnose van verschillende soorten gehoorstoornissen.

Het aantal mensen dat moeite heeft om gesprekken te volgen als er achtergrondlawaai is, neemt toe. Bovendien is de diagnose van dit type gehoorverlies niet eenvoudig. Hierdoor is het niet makkelijk om hoortoestellen te ontwikkelen waarmee je bij veel achtergrondgeluiden ook goed kan blijven horen.

In dit proefschrift gebruikte Sarineh Keshishzadeh artificiële intelligentie (machine-learning) om betere diagnoses te kunnen maken. En de resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend want de algoritmen kunnen gebruikt worden om toekomstige hoortoestellen te verbeteren.

Op die manier zullen mensen met gehoorproblemen ook conversaties kunnen volgen als er veel achtergrondgeluid is”, besluit Sarineh Keshishzadeh.

-

Titel doctoraat: ‘Fysiologie en modelgebaseerde methoden voor precisiediagnostiek van gehoorschade en gepersonaliseerde modellen van het gehoor’

-

Bekijk het volledige doctoraat

-

Contact: Sarineh Keshishzadeh

-

Redacteur: Jeroen Ongenae - Eindredactie: Ilse Vercruysse -  Illustrator: Roger Van Hecke