Tentoonstelling Orban Space: Luc Deleu – T.O.P. office

Tentoonstelling Orban Space: Luc Deleu – T.O.P. officeDe tentoonstelling Orban Space: Luc Deleu – T.O.P. office focust op Orban Space (2006 – ), het meest recente onderzoeks project van T.O.P. office. Orban Space vervolmaakt de ambitie van T.O.P. office om een praktische methodologie te ontwikkelen die de publieke ruimte op wereldschaal analyseert en voorstellen doet voor de vormgeving ervan.

De tentoonstelling wil verrassende perspectieven ontwikkelen en nieuwe ensembles binnen het oeuvre van Luc Deleu – T.O.P. office blootleggen. Dat gebeurt aan de hand van vijf thematische clusters – devices, media, dimensions, movements en realities – die de vele terugkerende operaties, acties en strategieën die het werk en de praktijk van Deleu-T.O.P. office van de voorbije vijf decennia karakteriseren.

Nieuw geproduceerde werken worden in een historisch perspectief geplaatst aan de hand van voorgaande plannen en maquettes, schetsen, ontwerpinstrumenten en archiefdocumenten van 1969 tot 2013, waarvan vele tot op vandaag nog nooit getoond zijn.

Bekijk het fotoalbum