Opleidingsonderdelen Anatomie

Algemene anatomie

Algemene anatomie (90h, 9 SP): eerste bachelor diergeneeskunde

Verwerven van algemene kennis en inzicht in de algemene, beschrijvende, vergelijkende en functionele anatomie van de verschillende orgaansystemen van de huisdieren, aangevuld met een bespreking van de specifieke anatomie van konijnen, knaagdieren en vissen.

Topografische en klinische anatomie I

Topografische en klinische anatomie I (60h, 6 SP): tweede bachelor diergeneeskunde

Verwerven van kennis van de specifieke anatomie van de kleine huisdieren (hond en kat), in het bijzonder betreffende lichaamsgebieden en organen met belangrijke klinische relevantie.

Topografische en klinische anatomie II

Topografische en klinische anatomie II (75h, 5 SP): tweede bachelor diergeneeskunde

Verwerven van kennis van de specifieke anatomie van het paard, in het bijzonder betreffende lichaamsgebieden en organen met belangrijke klinische relevantie.

Topografische en klinische anatomie III

Topografische en klinische anatomie III (90h, 5 SP): derde bachelor diergeneeskunde

Verwerven van kennis van de specifieke anatomie van de herkauwers, het varken, knaagdieren en konijn, vogels en vissen, in het bijzonder betreffende lichaamsgebieden en organen met belangrijke klinische relevantie.

Anatomie van het konijn en knaagdieren (5h)

Verwerven van kennis van de specifieke anatomie van het konijn en knaagdieren (rat, muis, cavia, hamster, gerbil) die vaak als diermodel worden gebruikt in de proefdierkunde.

Anatomische capita selecta

Verwerven van kennis van de specifieke anatomie van lichaamsgebieden en organen van het paard,de hond en kat, het rund en het varken die belangrijke klinische relevantie hebben voor de diergeneeskundige praktijk.

Anatomie van paard en hond (21h)

Verwerven van algemeen inzicht in de anatomie van de lichaamsgebiedenen organen van het paard en de hond, met speciale aandacht voor structuren met belangrijke klinische relevantie hebben in de diergeneeskundige praktijk.

 

Voor verdere info over deze opleidingen kan u terecht in de studiegids van de UGent