Agro-innovaties UGent-Crelan Leerstoel

Nieuwe landbouwsystemen counteren anonieme consumptie

Producent en consument zijn anoniem voor elkaar geworden, maar nieuwe alternatieve voedselinitiatieven kunnen de connectie herstellen

Lees verder...

Vlaams-Brabant omarmt korte-keten via voedselhubs

Enkele barrières staan nog in de weg voor de korte-ketenlandbouw maar dit kan worden opgelost door oprichting van voedselhubs

Lees verder...

UGent en ILVO kunnen fruitvlieg biologisch bestrijden

Onderzoekers van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben een biologische manier ontwikkeld om Aziatische fruitvliegen te bestrijden.

Lees verder...

Schimmelveldproef helpt Cubaanse koffieboer met droogte

De UGent bio-ingenieurs helpen Cubaanse koffieboeren via veldproeven met gunstige schimmels tegen aanhoudende droogte door klimaatverandering.

Lees verder...

Onderzoeksplatform Mytox na 10 jaar actiever dan ooit

Onderzoeksplatform Mytox aan de AUGent doet al tien jaar onderzoek naar alle verschillende aspecten van mycotoxines en schimmels in agro-food.

Lees verder...

Tomaten geteeld met zout water smaken beter

Uit onderzoek aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent blijkt dat tomatenplanten gieten met zout water smaakvollere tomaten oplevert.

Lees verder...

Aardappelschil brengt essentiële vetzuren in ons dieet

Onderzoekers van de UGent gingen op zoek naar een natuurlijke techniek om meer poly-onverzadigde vetzuren in dierlijke producten te krijgen.

Lees verder...

UGent screent Vlaamse melkveebedrijven op mycotoxines

Bij verschillende faculteiten van de Universiteit Gent loopt er momenteel een gezamenlijk onderzoeksproject naar mycotoxines in maïskuilen

Lees verder...

Adviestool voor bestrijding graanluizen in de maak

Onderzoekers van UGent werken samen met Inagro en de Bodemkundige Dienst aan een nieuwe, veelzijdige adviestool voor de bestrijding van bladluizen.

Lees verder...

Ontmanteling illegale cannabiskweek niet zonder risico

De UGent en de KUL onderzochten samen de risico's voor het interventiepersoneel bij het ontmantelen van illegale indoor cannabisplantages.

Lees verder...

Kwaliteitsvoorspelling geeft koffieboer eerlijke prijs

Onderzoekers van de Universiteit Gent ontwikkelden een methode om de kwaliteit van koffie te voorspellen zonder dat die geproefd moet worden.

Lees verder...

Duurzame productie van rundvlees of 'consuminderen'?

Een eindwerk van de UGent bio-ingenieurs deed een vergelijkende studie naar vleesconsumptie en duurzaamheid in België en Uruguay.

Lees verder...

Nieuwe detectiemethode spoort illegale vetmesters op

De UGent bio-ingenieurs en het FAVV ontwikkelden een nieuwe detectiemethode om natuurlijke steroïden van illegale vetmesters op te sporen.

Lees verder...

Een betere luchtkwaliteit via planten dankzij Green Air

De operationele groep Green Air, geleid door de UGent bio-ingenieurs, onderzoekt het effect van groen op de luchtkwaliteit in de stad en de huiskamer.

Lees verder...

Belg wil meer betalen voor duurzame voeding

Een studie van professor Wim Verbeke van de UGent onderzocht wat consumenten vinden van duurzaamheid en of zij het bos nog door de bomen kunnen zien?

Lees verder...

Hennepteelt in Vlaanderen

Onderzoek door professor Gellynck en ILVO naar de succesfactoren van hennepteelt voor industriële verwerking in Vlaanderen.

Lees verder...

Melkveebedrijven kunnen besparen op grondstof en voeder

Een doctoraatsstudie aan het ILVO en de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen toont aan dat melkveehouders kunnen besparen op grondstof en voeders.

Lees verder...

Gezonde bodem zonder stikstofverliezen door goed beheer

Doctoraatsstudie onder leiding van professor Stefaan De Neve over het effect van bodemverbeterende maatregelen op bodemkwaliteit en stikstofdynamiek.

Lees verder...

Het broeikasgas methaan wordt een bruikbare grondstof

Een studie van professor Nico Boon (UGent) ging op zoek naar een techniek om methaan efficiënter uit de lucht te verwijderen.

Lees verder...

Vergisting van organisch afval met mycotoxines mogelijk

Onderzoek onder leiding van professor Leen De Gelder (UGent) over verwerken van organisch-biologische afvalstromen (OBA) besmet met mycotoxines.

Lees verder...