Gepensioneerden in de bloemetjes gezet!

(16-12-2020) Het was helaas niet mogelijk om voor onze recent gepensioneerden een fysieke pensioenviering te organiseren. Daarom hebben we hen nog eens in de bloemetjes gezet met een traktatie!

Normaalgezien organiseert de ATP-vereniging een 2-jaarlijkse viering van de gepensioneerden, maar die is helaas niet kunnen doorgaan, net als de winteractiviteit die normaalgezien op 17 december plaats vond. De vereniging wou het hier niet zomaar bij laten en bezocht de voormalige collega's met een traktatie.

We zijn er zeker van dat we hen zullen terugzien op de activiteiten van onze faculteit, vanaf deze epidemie voorbij is!

De decaan wou hen alvast enkele mooie woorden toespreken. Bekijk het hier.

Nadine Casier

Nadine was binnen de studentenadministratie verantwoordelijk voor de administratie doctoraten: van de aanvraag eerste inschrijving tot het opstarten van de aanvraag tot het doctoraatsexamen. Ze was een zeer warme collega en stond altijd klaar met woord én daad, steeds met een glimlach.

Speciaal voor haar hebben enkele collega's een filmpje gemaakt. Bekijk het hier!

nadine cassier.JPG

Eric Gillis

Op collega Eric Gillis van BW24 kon je steevast rekenen. Hij stond dicht bij de Phd's voor analyses en praktische hulp en bij studenten tijdens de practica; hij zorgde nauwgezet voor de stock van algemeen gebruik voor iedereen en administratief bezorgde hij z'n collega's met plezier 'het tandje bij'. Zijn uitstekende talenkennis is menig prof. tot nut geweest in de vele buitenlandse contacten op de dienst alsook in de vertaalwerken die hij geregeld voor zijn rekening nam voor het ZAP. Hij deed zijn polyvalente job zichtbaar heel graag en hij hield van de vele contacten die zijn werk hem boden. Een zeer fijna, sociale collega, een groot gemis.

Professor Pascal Boeckx heeft een filmpje gemaakt voor zijn voormalige collega. Bekijk het hier.

eric gillis 2.jpg

Erik Claeys

Erik Claeys was laborant bij BW22 bij Professor Fieviez. Hij is gestart in de vakgroep onder Prof. D. Demeyer, heeft altijd op vleesonderzoek gewerkt en stampte een techniek van electroforese uit de grond. Hij stond bekend als de "wandelende chemische encyclopedie". Als je iets niet wist, had of zocht hij altijd naar een oplossing. Studenten konden ook steeds bij hem terecht.  Hij schreef een boek over de kwaliteit en technologie van vlees, wat ook in het Frans vertaald werd.

Iedereen herinnert hem als een collega waar je altijd op kon rekenen.

Speciaal voor hem heeft Professor Stefaan De Smet een filmpje ingesproken. Bekijk het hier.

gepensioneerde man 3.jpg

Jenny Slock

Jenny was hoofd van de poetsploeg. Ze zorgde ervoor dat de planningen gemaakt werden en controleerde de poetsdames, waar nodig poetste ze zelf ook. Naar het einde toe was ze de verantwoordelijke voor heel de UGent.

Jenny was enorm geliefd bij haar collega's.

jenny.jpg

Piet Dekeyser

Piet was de grote houtspecialist van de faculteit. Hij kende bijna alle houtsoorten en de verschillende ziekten die kunnen voorkomen op hout. Zijn kennis gaf hij jarenlang door aan de nieuwe generaties via practica. Maar hij was vooral een zeer gedreven collega en een zeer warm mens.

Sinds zijn pensionering komt hij als vrijwillig medewerker nog ondersteuning bieden.

Professor Joris Van Acker heeft speciaal voor hem een filmpje ingesproken. Bekijk het hier.

piet dekeyser.jpg