Doctoraten uitgelegd in twitter-thread

(29-10-2021) Ioanna, Sepideh en Jorn gingen de uitdaging aan: ze legden hun doctoraat uit in een Twitter-draadje.

Dat deden ze voor de #ThesisThread-wedstrijd van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR).

Klik op de tweets om het hele verhaal te lezen.

Ioanna Chatzigiannidou

Ioanna is doctoraatsstudent bij de vakgroep Biotechnologie. Ze onderzoekt hoe de behandeling van mondziekten de micro-organismen in onze mond aantast.

Sepideh Soroush

Sepideh gebruikt aangespoeld zeewier om de stranden en het zeewater te zuiveren. Zij is doctoraatsonderzoeker aan de Global Campus in Zuid-Korea, bij de vakgroep Groene Chemie en Technologie.

Jorn Van de Velde

Jorn bestudeert klimaatmodellen binnen de vakgroep Omgeving. Op basis van zo'n modellen kan hij nagaan in hoeverre we nog vaak zware overstromingen zullen meemaken.

Eindselectie

Ioanna, Sepideh en Jorn haalden de eindselectie helaas niet. De drie UGent'ers die wel naar de eindjury gaan, zijn Hannes Mareen, Eline Lievens en Sarah Bonte.

De interuniversitaire eindjury zal drie winnaars kiezen die elk €250 winnen. zij worden na 2 december bekendgemaakt op Twitter.