Lancering UGent-AquaFlanders academische leerstoel voor duurzaam drinkwater

Voor wie
Medewerkers , Alumni , Bedrijven , Journalisten
Wanneer
20-05-2021 van 16:00 tot 17:30
Waar
Online
Voertaal
Nederlands
Door wie
Jan Arends
Contact
https://telefoonboek.ugent.be/nl/people/802000585268
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/AquaFlandersAcademicChair

UGent, AquaFlanders en CAPTURE nodigen u uit. Op 20 mei lanceren we de ‘UGent-AquaFlanders academische leerstoel voor duurzaam drinkwater’.

 Vlaanderen heeft een lange geschiedenis van drinkwatervoorziening. Daarvoor zorgen de zes drinkwatermaatschappijen, verenigd binnen AquaFlanders. Die maatschappijen staan nu meer dan ooit voor belangrijke uitdagingen.

De klimaatverandering beïnvloedt namelijk de beschikbaarheid van waterbronnen. Langere droge periodes afgewisseld met intensere neerslagperiodes komen bovendien frequenter voor. Dat vraagt aanpassingen aan de infrastructuur en het management daarvan.

Een duurzaam antwoord is dan ook essentieel om de drinkwatervoorzieningen op pijl te houden.

Samenwerking is de sleutel voor een duurzame toekomst. Daarom slaan UGent en AquaFlanders de handen in elkaar. We brengen academisch onderzoek en de praktijk van drinkwatervoorziening dichter bij elkaar.

Tijdens het lanceringsevenement stellen onder meer vice-rector van de UGent Mieke Van Herreweghe, AquaFlanders-voorzitter Brecht Vermeulen en promotor van de leerstoel Nico Boon hun visie op deze samenwerking en duurzaam drinkwater voor.

Wanneer: 20 mei 2021 van 16u00 – 17u30

Waar: online

Schrijf u in via deze link.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen.